ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΣΑΠΙΔΗΣ «Ο φωτεινότερος φακός του κόσμου», Εκδόσεις Εύμαρος

Είκοσι διηγήματα-αφηγήσεις που εκείνο που τα ενώνει είναι η μαγνητική γραφή του συγγραφέα. Μια γραφή στιβαρή και παιγνιώδης που χωρίς να παρασύρεται από την αυταρέσκεια της καλολογίας την χρησιμοποιεί τόσο όσο χρειάζεται ώστε να της προσδώσει εκείνο το κάτι που κρατά τον αναγνώστη σε εγρήγορση.

Η προσέγγισή του είναι βαθιά ανθρώπινη, ο Γιώργος Κασαπίδης αγγίζει τους ήρωές του με τρυφερότητα αλλά και ρεαλισμό. Άλλες φορές όμως γίνεται ονειρικός, η αφήγησή του δεν πατάει στη γη, αιωρείται λίγο πάνω από την πραγματικότητα. Άλλοτε σαρκαστικός και πάντα με το χιούμορ να κυκλοφορεί και να μπαινοβγαίνει σε όλες τις αφηγήσεις, «Ο φωτεινότερος φακός του κόσμου» είναι μια συλλογή διηγημάτων που εκφράζει απολύτως αυτό που λέμε “απόλαυση της ανάγνωσης”.

Και κάτι προσωπικό. Γνωρίζω το Γιώργο πολλά χρόνια και μόλις πρότινος και με αφορμή την κυκλοφορία αυτής της συλλογής διηγημάτων, έμαθα πως εκτός από τη φωτογραφία, αγαπά και το γράψιμο. Γιατί ο Γιώργος εκτός από συγγραφέας είναι και πολύ καλός φωτογράφος. Όμως, όπως διαίστωσα, ο ίδιος είναι πολύ σεμνός για να μιλήσει για τον εαυτό του.

Και κάτι που ξέχασα. Στα διηγήματα της συλλογής είναι έντονη η παρουσία της ιδιαίτερης πατρίδας του συγγραφέα, της Δράμας. Την οποία ο Γιώργος Κασαπίδης την τιμά, τόσο με την παρουσία του όσο και με τη γραφή του. Και καλά κάνει!

Σχολιάστε

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε