«ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΥΠΝΟΒΑΤΗΣ»

Συνάδελφος… της Πυθίας

Ο Άγγελος γράφει ποιήματα και με τρεις ομότεχνούς του μαζεύονται μια φορά την εβδομάδα και απαγγέλλουν μεταξύ τους τα νέα τους ποιήματα. Η μητέρα του Άγγελου τους θεωρεί όλους χαραμοφάηδες ενώ ο γιος της βγάζει κάποια λίγα χρήματα γράφοντας βιβλία για λογαριασμό της Χρύσας που εμφανίζεται ως συγγραφέας.

Όταν ο Άγγελος θα χτυπήσει με τη μηχανή και θα καθηλωθεί προσωρινά σε καροτσάκι τα υπνωτικά που παίρνει τον κάνουν να παραμιλάει και να λέει διάφορα ακαταλαβίστικα! Η μητέρα του εκμεταλλεύεται το γεγονός και όταν εκείνος κοιμάται, δέχεται, με το αζημίωτο φυσικά, διάφορους … πελάτες για να πάρουν συμβουλές από τον κοιμισμένο Άγγελο, ο οποίος ο φυσικά δεν γνωρίζει τίποτα.

Όταν ο Άγγελος αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει, αρχικά αντιδρά αλλά στη συνέχεια το αποδέχεται και συμμετέχει κι αυτός… στις μητρικές μπίζνες. Όμως μέσα στον ύπνο του θα αρχίσει να απαγγέλει ποιήματα που θα τα εκδώσει αλλά θα γίνει διάσημος! Ο Άγγελος θα γίνει φίρμα, ως ο «ανάπηρος ποιητής», κάτι που τον βολεύει αλλά… δεν του επιτρέπει να θεραπευτεί. Και ενώ, σύμφωνα με τη γιατρό του, δεν έχει τίποτα παθολογικό, παραμένει καθηλωμένος κάτι που οφείλεται σε ψυχολογικά και μόνον αίτια.

Ο «Επαγγελματίας υπνοβάτης» του Βασίλη Ραΐση, είναι μια πολύ έξυπνη κωμωδία που θέτει κάποια ζητήματα. Μας μιλά για εκείνα που δεν τολμούμε να πούμε κι αυτό μας εμποδίζει να προχωρήσουμε στη ζωή. Για το τίμημα που πληρώνουμε για να κερδίσουμε κάτι. Για την ευκολοπιστία των ανθρώπων. Όλα αυτά όμως με αστείο τρόπο, με μια κωμωδία που κορυφώνεται όταν εισάγεται το δραματικό στοιχείο και αποκτά ένταση. Καλογραμμένοι διάλογοι, πετυχημένες ατάκες, πηγαίο χιούμορ σε μια ταινία πολύ μα πολύ διασκεδαστική.(Η ΕΠΟΧΗ 27/4/2024)

Σχολιάστε

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε