«ΜΕΝΤΙΟΥΜ»

Εφηβικά ξυπνήματα

Η Ελευθερία είναι μια 16χρονη κοπέλα η οποία φιλοξενείται για μερικές μέρες στο σπίτι της ετοιμόγεννής αδελφής της στην Αθήνα. Στο διπλανό σπίτι μένει ο νεαρός Άγγελος με τον οποίο η Ελευθερία αρχίζει να κάνει παρέα. Περιπλανιούνται στην Αθήνα και μια μέρα ο Άγγελος την συστήνει σε μια φίλη του μέντιουμ, την κυρία Άννα, μια καλόκαρδη μητρική φιγούρα. Η Ελευθερία αρχίζει να δείχνει ενδιαφέρον για τον Άγγελο και την αινιγματική του ζωή.

Η Χριστίνα Ιωακειμίδη, 13 χρόνια μετά από το «Χάρισμα» (2010), επανέρχεται με το «Μέντιουμ» και σκηνοθετεί μια ευαίσθητη και τρυφερή ταινία με φόντο την Αθήνα της θερινής ραστώνης. Μια ταινία για την ενηλικίωση και τα ερωτικά σκιρτήματα της εφηβείας. Βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Γιώργου Συμπάρδη που κυκλοφόρησε το 1987, η ταινία της Ιωακειμίδη αποτελεί μια ενδιαφέρουσα πρόταση, μια αξιοπρόσεκτη προσπάθεια από μια σκηνοθέτρια που με τη δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία της κέρδισε στο Διεθνές Φεστιβάλ του Σαράγιεβο το βραβείο του πόρταλ Cineuropa.

Η πρωτοεμφανιζόμενη Αγγελική Μπεβεράτου στο ρόλο της Αγγελικής, δίνει μια πειστικότατη ερμηνεία της κοπέλας η οποία προσπαθεί να αποκωδικοποιήσει τα πρώτα της ερωτικά σκιρτήματα. Από την πλευρά της η Ιωακειμίδη προσεγγίζει μια σχέση η οποία βασίζεται στην ορμή της εφηβείας αλλά και τη αθωότητα, μια απλή σχέση που όμως, στα μάτια ενός 16χρονου κοριτσιού, μοιάζει με δυσεπίλυτο γρίφο.

Η ταινία κέρδισε το πρώτο βραβείο στο βαλκανικό τμήμα του Φεστιβάλ της Σόφιας. Να σημειώσουμε τέλος πως στην ταινία κάνει την πρώτη της κινηματογραφική εμφάνιση ως ηθοποιός η τραγουδίστρια Μάρθα Φριντζήλα. (Η ΕΠΟΧΗ 25/5/2024)

Σχολιάστε

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε