ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΕΡΣΑΝΙΔΗΣ – Κάτι σαν βιογραφικό…

Είχαν περάσει τα μεσάνυχτα όταν η μάνα μου, η Στέλλα, με έφερε στον κόσμο. Ο πατέρας μου, ο Γιάννης, ήταν πολύ χαρούμενος. Το ίδιο και η μάνα μου μόνο που επειδή την ψιλοταλαιπώρησα μέχρι να αποφασίσω να βγω απ’ την κοιλιά της, προσπαθούσε ακόμη να συνειδητοποιήσει τι είχε συμβεί.

Ξημέρωνε η 25η Ιουνίου 1957, όταν ο πλανήτης απέκτησε ακόμη έναν κάτοικο, γεγονός που φυσικά, δεν ενδιέφερε κανέναν απολύτως εκτός από τους άμεσα ενδιαφερόμενους.

Τα χρόνια πέρασαν και ο μικρός απέκτησε όνομα, Ευστράτιος επισήμως, Στράτος επί το συνηθέστερο, Τούλης το χαϊδευτικό για τα πρώτα χρόνια της ζωής μου, κάτι που μου την «έσπαγε» αφάνταστα. Έμαθα να γράφω, να διαβάζω και να κάνω τις τέσσερις πράξεις της αριθμητικής στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Νεάπολης, στη Θεσσαλονίκη. Στα 6 μου χρόνια απέκτησα και αδελφάκι. Ο Άκης, Ιωσήφ επισήμως, ήταν και είναι η μεγάλη μου αδυναμία, και ας πλακωνόμασταν στο ξύλο, ως παιδιά. Στα 10 μου χρόνια συνέβησαν δύο μεγάλα γεγονότα. Το πρώτο ήταν, όταν ανακάλυψα πως είμαι μύωψ και το δεύτερο ήταν η δικτατορία της 21ης Απριλίου. Δεν πολυκαταλάβαινα τι συνέβαινε, το μόνο που θυμάμαι είναι πως ήμουν χαρούμενος επειδή δεν είχαμε σχολείο εκείνη τη μέρα. Θυμάμαι τα στρατιωτικά αυτοκίνητα που περνούσαν από τη γειτονιά, γεγονός που προσέφερε αλαλαγμούς ενθουσιασμού από την πιτσιρικαρία, τα δακρυσμένα μάτια των ανθρώπων όταν μπάτσοι και φαντάροι κατέβαζαν τις φωτογραφίες του Γεωργίου Παπανδρέου από τα γραφεία της Ένωσης Κέντρου και το στρατό με τους ασφαλίτες να εισβάλουν στα γραφεία της ΕΔΑ και να τα κάνουν λαμπόγυαλο.

Στα 12 μου μετακομίσαμε από τη Νεάπολη στο Διοικητήριο. Ποδόσφαιρο στα περίφημα «μάρμαρα», κοπάνες, Γκουζγκούνης και απολυτήριο από το Δ΄ Γυμνάσιο Αρρένων Θεσσαλονίκης, σε 7 χρόνια, αφού δεν ήμουν κι ο καλύτερος μαθητής. Πριν, όμως, τελειώσω το γυμνάσιο, ήρθε η μεταπολίτευση του 1974 –ωραία ήταν- και ξαφνικά άρχισα να αποκτώ πολιτική συνείδηση. Έτσι, το 1975, βρέθηκα, ο δυστυχής, οργανωμένος στο ΕΚΚΕ. Ευτυχώς, δεν άντεξα πολύ και την άνοιξη του 1976 οργανώθηκα στο Ρήγα. Μεγάλο σχολείο, εκεί έμαθα να ακούω, να μιλάω, να σκέφτομαι. Την ίδια χρονιά προσπάθησα ανεπιτυχώς να μπω στη Νομική και έτσι το Δεκέμβριο του 1976 ξενιτεύτηκα για σπουδές στη Ρουμανία. Η χώρα αυτή –δεύτερή μου πατρίδα- ήταν το δεύτερο μεγάλο σχολείο μου. Όχι επειδή τελείωσα την Οικονομική Σχολή του Κλουζ-Ναπόκα, αλλά επειδή εκεί μεγάλωσα. Έφυγα από τα φουστάνια της μαμάς και την προστασία του μπαμπά, έμαθα να ζω μόνος και να διαχειρίζομαι τη ζωή μου, ερωτεύτηκα, γνώρισα ανθρώπους. Κι ακόμη έμαθα, τι σημαίνει σταλινισμός! Όταν αποφοίτησα και γύρισα πίσω, η πατρίδα μου την είχε φυλαγμένη και με έντυσε στο χακί. Η «μαύρη τρύπα» της ζωής μου. Ύστερα διορίστηκα στο δημόσιο, στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, αλλά επειδή δεν ήταν αυτό το όνειρό μου, αποφάσισα να σπουδάσω δημοσιογραφία. Έτσι παράλληλα με το δημόσιο άρχισα να δημοσιεύω και τα πρώτα μου κείμενα στο Εξώστη, τα οποία ήταν κάποιες αφελείς κριτικές κινηματογράφου, αφού το σινεμά το αγαπούσα. Πολλά χρόνια στον Εξώστη, ένα 6μηνο στην «Καθημερινή», για πάνω από 10 χρόνια αρχισυντάκτης της εφημερίδας «Υπότιτλοι» του Φεστιβάλ της Δράμας, εκπομπές στο ραδιόφωνο («Α-103», «Παρατηρητής», «Εγνατία»), μια σύντομη συνεργασία με την ΕΤ-3, κάποια κινηματογραφικά κείμενα στην «Αυγή», δύο χρόνια στη «Θεσσαλονίκη» μετά από την επανέκδοσή της, διάφορες δημοσιεύσεις εδώ κι εκεί και τώρα πια συνεργάτης του περιοδικού CITY, του Εξώστη και της Εποχής αλλά και αρχισυντάκτης του περιοδικού Πλατεία. Βέβαια, η ένταξή μου στην πολιτική δε σταμάτησε ποτέ. ΚΚΕ εσωτερικού, κάποτε, ΚΚΕ εσωτερικού-Ανανεωτική Αριστερά στη συνέχεια, Α.Κ.Ο.Α. σήμερα και, φυσικά, ΣΥΡΙΖΑ. Κι ακόμη Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ, Θεσσαλονίκη των Πολιτών και της Οικολογίας πάντα με το όραμα ενός κόσμου καλύτερου.

Θα μπορούσα να γράψω πολλά ακόμη αλλά φοβάμαι μη με πάρετε για ψώνιο, κι έτσι σταματάω. Όσο για την προσωπική μου ζωή, καλύτερα να μην τη σκέφτομαι. Η ζωή, βλέπετε, πάντα σου την έχει στημένη στη γωνία… αλλά παρόλα αυτά την αγαπώ. Πιο πολύ όμως αγαπώ την ανιψιά μου, την Ηλέκτρα. Κι αφού υπάρχει Ηλέκτρα, τότε υπάρχει και ελπίδα…

Βαστάτε γερά σύντροφοι και συντρόφισσες… VENCEREMOS20030021.jpg

Υ.Γ. Από τον Απρίλιο του 2008, μετακόμισα στην πρωτεύουσα.

ΠΡΟΣΘΗΚΕΣ ΣΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η παραμονή μου στην Αθήνα διακόπηκε, δυστυχώς, για λόγους υγείας. Ένα σοβαρό πρόβλημα με ανάγκασε να επιστρέψω στη Θεσσαλονίκη και το 2011 να υποβληθώ σε εγχείρηση και στη συνέχεια να ακολουθήσω τις ενδεδειγμένες θεραπείες. Το 2015 μία μετάσταση με έφερε ξανά στο χειρουργείο και σε ένα ακόμη «πακέτο» θεραπειών. Τελικά, το Δεκέμβριο του 2022 και αφού όλα αυτά τα χρόνια έκανα εξετάσεις ανά εξάμηνο, πήρα «άδεια παραμονής» σε τούτο τον κόσμο, θεωρούμενος ως αποθεραοπευθείς.

Εν τω μεταξύ το 2017 συνέβη το πιο συγκλονιστικό γεγονός στη ζωή μου. Αυτό που άλλαξε τα πάντα και με έκανε να δω τη ζωή με άλλο μάτι. Έγινα πατέρας μια υπέροχης κόρης, της Ραφαέλας, που αναστάτωσε ευχάριστα τη ζωή μας. Τη δική μου και της αγαπημένης συντρόφου μου της Γιούλης. Και έτσι η ζωή μου ξαφνικά απέκτησε αληθινό νόημα. Ξέρω, μιλώ σαν χαζομπαμπάς  και ομολογώ πως ΝΑΙ, ΕΙΜΑΙ!!! ΡΑΦΑΕΛΑ ΚΑΙ ΞΕΡΟ ΨΩΜΙ!

Παράλληλα συνέχισα να δραστηριοποιούμαι στο χώρο της δημοσιογραφίας και της κριτικής κινηματογράφου μέσα από τις σελίδες της ΕΠΟΧΗΣ και τη συχνότητα του 91.4 «στο κόκκινο». Πολιτικά παρέμεινα στον ΣΥΡΙΖΑ μέχρι το Δεκέμβριο του 2023 όταν αναγκάστηκα να αποχωρήσω. Μην αντέχοντας το νοσηρό κλίμα που επικρατούσε και την αποσυριζοποίηση του κόμματος του οποίου ήμουν ιδρυτικό μέλος, πέρασα πλέον στον νέο φορέα της Αριστεράς, δηλαδή τη ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ.

35 Σχόλια

  1. ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΟΜΟΡΦΕ ΣΥΝΤΡΟΦΕ! ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΤΙ ΧΑΝΟΥΝ

    Μου αρέσει!

  2. Για όλα αυτά λοιπόν, αλλά κυρίως για ένα σωρό άλλα, θα λάβεις τον φοβερό και τρομερό σταυρό μου.
    Καλή τύχη
    ΥΓ Κι αν κάνεις και κανένα προεκλογικό τσίπουρο 14 ή 15 του μήνα στείλε μέιλ κι έφτασα

    Μου αρέσει!

  3. Βρε Στράτο, το ΕΚΚΕ ήταν για τους κολωνακιώτες εκείνη την εποχή…

    Για μας τους Πόντιους (και τους υπόλοιπους καταραμένους του ΄22), το συνεπές κόμμα, τότε, ήταν το ΚΚΕ (μ-λ)

    Υ.Γ.

    ας κάνουμε και κανένα αστείο!!!!!!!ι

    Μου αρέσει!

  4. EINAI KYRIAKI META TA MESANYXTA KAI PSAXNONTAS GIA TO FESTIVAL KINIMATOGRAFOU TIXAIA SE BRHKA KAI …ENO EIXA POLI KAKH DIATHESI…MOY THN EFTIAXES. ELPIZO NA EISAI KALA. POLLA FILAKIA THA TA XANAPOUME

    Μου αρέσει!

  5. Morning,

    I am very happy to contact you.
    I looking for my brother KERSANI Arezki was born in 1937 in Kabylie Algrie.
    He lived in Paris France in 1962 but we have lost since 1962.

    Can you hep me, Please.

    Best Whises.

    M. KERSANI

    Μου αρέσει!

  6. Στράτο,
    σαν σύναξη είναι τα σχόλια στο βιογραφικό σου. Τώρα την πέτυχα ανάμεσα σε πολλές καραμπόλες. Χαιρετώ (και θα πάρω κανά τηλέφωνο)

    Φιλήμων

    Μου αρέσει!

  7. » Έφυγα από τα φουστάνια της μαμάς και την προστασία του μπαμπά,… »
    Είσαι σίγουρος ? Γιά ψάξ’ το !

    Μου αρέσει!

  8. Σας διαβάζω. Να είστε καλά.
    ΙΡ

    Μου αρέσει!

  9. «ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ
    «Η ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΕΙΚΟΝΩΝ»
    προs ΕΡΤ 1 τηλεοραση

    ΤΜΗΜΑ ΠΑΡΑΠΟΝΩΝ [keep]

    υποψην. κ. ΤΣΙΛΙΚΟΥΝΑ

    Διαμαρτύρομαι και προσυπογραφω το post τηs kulturosupas
    http://kulturosupa.pblogs.gr/2008/03/kinhtopoihsh-gia-thn-ekpomph-h-epohh-twn-eikonwn.html

    για την «ακατάλληλη», ώρα προβολης [Κυριακή στη 1 το πρωί]
    της εκπομπής «Η ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΕΙΚΟΝΩΝ»,
    και ζητώ
    απο την Διοικηση τηs ΕΡΤ

    την αμεση αλλαγη τηs, σε μια πιο «ανθρωπινη» ωρα…

    keep@ert.gr

    Μου αρέσει!

  10. Στράτο μου εκεί που χάζευα μαύρα μεσάνυχτα στο πόστο του Μπόσκο στο Παν του Ελαχίστου
    σκόνταψα στο ονομά σου και το καταευχαριστηθηκα . Σε διαβάζω στη ΕΠΟΧΗ έτσι και αλλιώς

    ποτε θάρθεις Αθήνα ;

    λιάνα

    Μου αρέσει!

  11. Και εγώ σας διαβάζω…ψωνάκι….χικ
    φιλιά
    Σταυρούλα

    Μου αρέσει!

  12. Στράτο,

    μια παράκληση….

    Στο «Πόντος και Αριστερά» του μπλογκρόλ σου, αντιστοιχεί μια σελίδα με διευθύνσεις (παρότι έχει και ρωσίδες μέσα! 🙂 ).

    Θα ήταν καλό αν το διόρθωνες.

    Φιλικά

    » Μ-π «

    Μου αρέσει!

  13. Xρόνια πολλά

    Μου αρέσει!

  14. Σας ευχαριστουμε για την πολυτιμη υποστηριξη μας. Ραντεβου στους νεους και συνεχεις αγωνες για την αξιοπρεπεια της ζωης.

    Μου αρέσει!

  15. απολυτήριο από το Δ΄ Γυμνάσιο Αρρένων Θεσσαλονίκης!!!!!!

    συμπτωσεις…και μαλλον κοινοι φιλοι και γνωστοι..

    και ενα βιογραφικό αντιπροσωπευτικό μιας γενιας .

    Μου αρέσει!

  16. me ta xronia anatheoroume tis apopseis mas pou kai pou na anatheoroume kai tis foto mas………………

    Μου αρέσει!

  17. Ενδιαφέρομαι για να βάλω καταχώρηση στον Εξώστη με ποιόν θα πρέπει να μιλήσω.τηλ. κτλ
    ευχαριστώ

    Μου αρέσει!

  18. Νεάπολη, Δ΄ Γυμνάσιο, Διοικητήριο, Ρουμανία…μπορεί να είσαι νέος αλλά εγώ ως γηραιότερος αυτά αναπολώ…. Από το ένα επάγγελμα στο άλλο, εντέλει έκανες αυτό που επιθυμούσες…αυτό κρατώ…Όσο για την πολιτική μάλλον έχεις κι εσύ τη «σκόνη του χρόνου»…

    Μου αρέσει!

  19. Αγαπητέ κύριε Κερσανίδη,
    Βλέποντας την Κυριακή το μεσημέρι (25/07/09) ένα παλαιό φιλμ στην τηλεόραση της ΕΤ3 (Ουρανός) , ανακάλυψα το όνομα, ενός σπουδαίου Έλληνα σκηνοθέτη που ονομάζεται Τάκης Κανελλόπουλος.

    Η αλήθεια είναι ότι ούτε είχα ακούσει αυτό το όνομα…

    Ανέτρεξα στο διαδίκτυο και μετά από βάσανο, ανακάλυψα ένα αφιέρωμα που έχετε κάνει για αυτόν τον «άγνωστο» σκηνοθέτη για εμάς που δεν είμαστε φανατικοί σινεφίλ.

    ΤΑΚΗΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ Το σινεμά του ουτοπικού έρωτα

    Διαβάζοντας το αφιέρωμα σας, τελικά μόνο άγνωστος δεν μου ήταν ο Τ. Κανελλόπουλος, εφόσον όχι μόνο γνώριζα μερικά από τα έργα του, αλλά τα είχα ταξινομήσει στο μυαλό μου ως πολύ σπουδαίες δουλειές και ειδικότερα το Παρένθεση. (επίσης δεν γνώριζα το όνομα της συγκεκριμένης ταινίας, ενώ την είχα δει στο παρελθόν)

    Σαν αρχιτέκτων, αυτός ο άνθρωπος με την ταινία του Ουρανός, (που είδα την Κυριακή) μου έκανε σε λίγα λεπτά μάθημα αφαιρετικής έκφρασης και ύφους, όχι με την σύγχρονη έννοια της, όπου η απλοϊκότητα έχει μετονομαστεί δυστυχώς σε αφαίρεση από βιαστικούς αριβίστες της δόξας, αλλά με την ουσιαστική ολοκληρωμένη αποτύπωση της ουσίας.

    Πέρα από αυτά, μου θύμισε ότι η τέχνη πέρα από το σενάριο και το κάλεσμα της ανθρώπινης ψυχής στη σωστή κλίμακα της, οφείλει να διατηρεί την καλαισθησία της.
    Αυτός ο «άγνωστος» άνθρωπος αποτελεί μια σπουδαία προσωπικότητα που οφείλουμε όλοι να γνωρίσουμε.

    Από αυτά που διάβασα, το έργο του στον κινηματογράφο πρέπει να είναι μικρό σε αριθμό, (και δεν γνωρίζω τον λόγο) και ο ίδιος απογοητευμένος να σιωπά!

    Σας παρακαλώ θερμά να με ενημερώσετε πως – που μπορώ να βρω τα έργα του σε dvd.

    Βασίλης Μιστριώτης, αρχιτέκτων μηχανικός
    Διευθυντής σύνταξης του e-περιοδικού greekarchitects.gr
    mistriotis@greekarchitects.gr

    Μου αρέσει!

  20. ΣΤΡΑΤΟ ΑΠΟ ΤΟ CAMINUL 16 CLUJ -NAPOCA. ΠΕΡΑΣΑΝΕ ΤΡΙΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΕΣ ΤΙΣ FRUMOASE SI NEUITATE ΗΜΕΡΕΣ ΜΕ ΤΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΜΠΟΥΓΕΛΟΜΑΤΑ ΚΑΙΤΑ ΑΠΑΡΑΜΙΛΛΑ CEFURI ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΙΘΑΝΕΣ ΠΛΑΚΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΙΛΟ ΤΟΝ ΠΑΛΙΑΤΣΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΑΒΑΤΣΟ ΤΟΝΑΝΕΣΤΗ ΤΟΥΣ ΤΡΙΚΑΛΙΝΟΥΣ ΤΟΝ ΒΛΑΧΟ[ΠΑΝΟΥ] ΤΟΝ ΚΟΥΡΜΟΥΛΗ ΚΑΙΤΟ CAMINUL 14 ΜΕΤΟΥΣ ΛΥΡΩΝΗΔΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΙΤ ΤΩΝ ΝΤΟΚΤΟΡΩΝ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟ ΛΕΟΦΩΡΕΙΟ ΤΟΥ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΙΟΤΣΙΚΑ ΝΑΤΟΥΣ ΦΕΡΡΟΥΝ ΤΑ ΤΑ PPERS APO ELLADA ΛΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΝΑ ΦΑΝΕ ΣΤΗΝ ΡΟΥΜΑΝΙΑ. ΣΤΡΑΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΑ ΟΤΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΝΤΙΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ.ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΕΧΕΙΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΡΕΙ ΤΟΝ ΒΙΤΕΙ ΤΟΝ ΓΕΩΛΟΓΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ. ΘΑ ΣΕ ΨΑΞΕΙ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ. ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΕΑ ΣΟΥ. ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΙΜΟΣ ΑΡΤΑ. 2681022185.

    Μου αρέσει!

  21. Γεια χαρά Στράτο,χαιρετήσματα στην οκογένεια,δέν σας ξεχνώ

    Μου αρέσει!

  22. […] ΙΩΑΝΝΗΣ- ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ – ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΤΗΣ 19.    ΚΕΡΣΑΝΙΔΗΣ  ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ- ΚΡΙΤΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ/ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΣ (πρώην […]

    Μου αρέσει!

  23. Το »κάτι σαν βιογραφικό…» ,είναι το καλύτερο κείμενό σου.Χαιρετίσματα στον Ακη και τον Θωμά.Φιλιά απ’τη Θεσσαλονίκη!

    Μου αρέσει!

  24. καινουργια αναγνωστρια . με θερμη για το συνασπισμο.με ενθουσιασε η ομιλια του τσιπρα σημερα στη βουλη.

    Μου αρέσει!

  25. Μακάρι να υπήρχαν κι άλλοι ρομαντικοί, ο κόσμος μας θα ήταν καλύτερος και πιο ασφαλής σίγουρα.

    Μου αρέσει!

  26. Γνώρισα και λάτρεψα τον Τάσο Λειβαδίτη πριν χρόνια μέσα από το θέατρο…»ο άνθρωπος με το ταμπούρλο» αγαπημένος μου…Ώσπου φέτος αναλαμβάνοντας τη σχολική γιορτή της 28 Οκτωβρίου στο σχολείο μου αντί ομιλιών, ιστορικών κτλ κάναμε δραματοποίηση το «οχτώ άνθρωποι βαδίζουν πάνω στη γη». Ελπίζω να καταφέρουμε να ξαναπαίξουμε Λειβαδίτη την ημέρα της ποίησης!
    Κινηματοράφο στο σχολείο μας (Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Αμπελοκήπων) διδάσκει ο Άκης Κερσανίδης. Μήπως είναι αδερφός σου;

    Μου αρέσει!

  27. Tovarase Στράτο
    Νάσαι καλά εύχομαι και να σε χαιρόμαστε. Εσένα με τους αγώνες σου και τα γραφτά σου φυσικά.
    Διονύσης από Πρέβεζα

    Μου αρέσει!

  28. Ελα ρε Τασαρα μολις σου εγραψα για το σχολιο σου επι της ταινιας δεμενη κοκκινη κλωστη. Εισαι δηλωμενο κομμουνι γι αυτο σου αρεσε που παρουσιαζανε δεξιους εναντιον αριστερους. Κατι δημοσιογραφους σαν και σενα φανατισμενους εχει η ελλαδα δυστυχεστατα και εχουμε καταληξει τετοιο μπουρδελο. Λαμογιο

    Μου αρέσει!

  29. συγχαρητήρια για το blog σας …. απο μια καινουρια αναγνωστρια

    Μου αρέσει!

  30. νά ‘σαι καλά, πασά μου… μου γλύκανες το πρωινό!

    Μου αρέσει!

    • Ο Αργύρης είμαι…. Ο φίλος αυτού του Μήτσου… Αλλά είπαμε: σημασία δεν έχει η συμπεριφορά αλλά η αγάπη. Χαιρετίσματα στο κορίτσι….

      Μου αρέσει!

  31. Γειά σας. Θα ήθελα να ρωτήσω εάν ενδιαφέρεστε για αθλητικούς συντάκτες.

    Μου αρέσει!

  32. Γειά σας. Θα ήθελα να ρωτήσω εάν ενδιαφέρεστε για προσωπικό.

    Μου αρέσει!

  33. […] Κριτική του Στράτου Κερσανίδη για την ταινία «Λυκόφως» Περισσότερα κείμενα και κριτικές μπορείτε να βρείτε στο blog του […]

    Μου αρέσει!


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε