Και εγεννήθη Σοσιαλιστικό Κόμμα Ρουμανίας

(αναδημοσίευση από την ΕΠΟΧΗ, 10/5/2015)

Ο πρόεδρος του ΣΚΡ, Κονσταντίν Ροτάρου

Ο πρόεδρος του ΣΚΡ, Κονσταντίν Ροτάρου

Το μέχρι πρότινος Κόμμα Εναλλακτικού Σοσιαλισμού της Ρουμανίας (PAS) και αφού δεν κατόρθωσε να μετονομαστεί σε Κομμουνιστικό εξαιτίας της νομοθεσίας που υπάρχει στη χώρα, μετονομάστηκε σε Σοσιαλιστικό Κόμμα Ρουμανίας (PSR).
Η αλλαγή του ονόματος ισχύει, σύμφωνα με την απόφαση του Αστικού Δικαστηρίου από τις 30 Απριλίου 2015.
Όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου, «το Σοσιαλιστικό Κόμμα Ρουμανίας είναι αυτή τη στιγμή το μοναδικό σοσιαλιστικό κόμμα στη χώρα, η μοναδική πραγματική πολιτική δύναμη της Αριστεράς».
Η δεξιά νεοφιλελεύθερη πολιτική η οποία εφαρμόζεται από όλες τις πολιτικές παρατάξεις που βρίσκονται στο προσκήνιο τα τελευταία 25 χρόνια έχει αποδειχτεί χρεοκοπημένη, σημειώνεται στην ανακοίνωση του κόμματος. Κάνοντας κριτική στα κόμματα εξουσίας, υπογραμμίζει το γεγονός πως όλα αυτά τα χρόνια δεν υπήρξε ούτε ένα κόμμα το οποίο να ασκήσει πραγματική αντιπολίτευση. Η κατάσταση αυτή φέρνει το Σοσιαλιστικό Κόμμα μπροστά στην ευθύνη να αναλάβει αυτό το ρόλο, να αντιδράσει σε όλες τις ανομίες μιας πολιτικής η οποία προωθείται από τα κόμματα του παρόντος κοινοβουλίου.
Το ΣΚΡ, σε αντίθεση με τις πολιτικές δυνάμεις που βρίσκονται στην εξουσία τα τελευταία 25 χρόνια και οι οποίες πολιτεύτηκαν αποκλειστικά με σκοπό το προσωπικό κέρδος ή το κέρδος των συμφερόντων τα οποία εξυπηρετούν, θα προωθήσει με την πολιτική του τα συμφέροντα του ανθρώπου, της κοινότητας και του έθνους.
Με άλλα λόγια, απέναντι στο χρεοκοπημένο, διεφθαρμένο και βρισκόμενο σε κρίση καπιταλισμό, το ΣΚΡ, θα προτείνει τον εναλλακτικό σοσιαλισμό.
Το ΣΚΡ, το οποίο είναι μέλος του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, καταγράφει ποσοστά κάτω του 1 %, κάτι απολύτως λογικό εάν λάβουμε υπόψη το πώς έχει εγγραφεί στη συλλογική μνήμη των ανθρώπων η σκληρή περίοδος της «κομμουνιστικής» δικτατορίας.
Στράτος Κερσανίδης

Advertisements

Σχολιάστε

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s