«Η ΤΕΛΙΚΗ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ»

(αναδημοσίευση από την ΕΠΟΧΗ, 14/9/2014)

neonoir

Νουάρ με φόντο την Αθήνα της κρίσης

«Όταν κάθισα να δουλέψω το σενάριο, είχα στο μυαλό μου μία ιστορία ενός ανθρώπου ο οποίος ζει στη σημερινή Ελλάδα της κρίσης, βιώνει καθημερινά μία αβέβαιη κατάσταση για το μέλλον, ενώ πιέζεται καθημερινά από διάφορες καταστάσεις μέσα από τις οποίες καλείται να πάρει στη συνέχεια δύσκολες αποφάσεις. Είναι μία κατάσταση με την οποία θεωρώ ότι έχει ταυτιστεί πολύς κόσμος το τελευταίο διάστημα ειδικά στην Ελλάδα, η οποία έχει ζοριστεί αρκετά οικονομικά και βιώνει πιο έντονα όλο αυτό το κοινωνικό φαινόμενο».
Με αυτά τα λόγια, ο σκηνοθέτης, Αλέξανδρος Λεονταρίτης, μας φέρνει σε επαφή με την ταινία του «Η τελική αποπληρωμή», ένα σύγχρονο φιλμ νουάρ γυρισμένο στη σύγχρονη Αθήνα της κρίσης.
Κεντρικός ήρωας είναι ένας πρώην μποξέρ, ο Γρηγόρης, ο οποίος είναι στη δούλεψη του Μάρκου, ενός ανθρώπου του υποκόσμου. Δουλειά του είναι να μαζεύει. μαζί με το συνεργάτη του, Χρήστο. τα χρωστούμενα για λογαριασμό του αφεντικού του. Μέσα σε αυτόν τον κόσμο της απάτης, της παρακμής και της βίας, θα γνωρίσει και θα ερωτευτεί μια νεαρή ηθοποιό, τη Νεφέλη. Ένα μυστικό που ο Γρηγόρης κουβαλά από το παρελθόν, θα τον κάνει να έρθει στη μεγάλη ρήξη και τη σύγκρουση.
Η ταινία είναι μία σύγχρονη περιπέτεια που εμπνέεται από τη σημερινή ελληνική επικαιρότητα, την τοκογλυφία και την οικονομική κρίση, με έντονα κοινωνικά στοιχεία κι επιρροές ταινιών δράσης αστυνομικού χαρακτήρα.
Τέλος, αξίζει να σταθούμε στα λόγια του σκηνοθέτη: «(…) μία από τις πιο βασικές ιδέες που ήθελα να δώσω μέσα από την ταινία είναι πως όταν θέλει κάποιος κάτι πραγματικά, ακόμα και αν οι συνθήκες και οι καταστάσεις είναι πολύ δύσκολες, μπορεί με την επιμονή και τη θέληση του να αλλάξει τα πράγματα».
Σ. Κ.

Advertisements

Σχολιάστε

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s