Η πατρίς ευγνωμονούσα

(αναδημοσίευση από το Φιλμ Νουάρ, 10/4/2014)

Ζούμε στιγμές μεγάλης εθνικής ανατάσεως. Η χώρα, σύσσωμο το έθνος, οι Έλληνες της αλλοδαπής και της ημεδαπής αισθάνονται υπερήφανοι για τη μητέρα πατρίδα αλλά και ευγνώμονες για τα άξια τέκνα της που με θάρρος και τόλμη, χωρίς να υπολογίσουν προσωπικές θυσίες, μας οδήγησαν στο δρόμο της προόδου και ενός λαμπρού μέλλοντος.
Δια μέσου του περίφημου πρωτογενούς πλεονάσματος η χώρα βγήκε από τη στενωπό και ξεχύνεται πλέον υπερήφανη στις αγορές, οι οποίες αλαλάζουσες από ενθουσιασμό την υποδέχονται στη θερμή αγκαλιά τους. Όταν οι Έλληνες είναι ενωμένοι, μεγαλουργούν! Αυτό είναι το συμπέρασμα της μεγάλης πολιτικής συμμαχίας που συνήψαν, χάριν της σωτηρίας του έθνους, ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Οι μεγάλοι αυτοί πολιτικοί άνδρες που εν ζωή, βλέπουν τα ονόματά τους να εγγράφονται με χρυσά γράμματα στις πιο λαμπρές σελίδες της Ιστορίας μας.
Και τώρα αφού τελειώσαμε με τα ανέκδοτα ας σοβαρευτούμε. Γιατί το πρωτογενές πλεόνασμα δεν είναι παρά ακόμη μία μπαρούφα από αυτές που εδώ και 3 χρόνια μας σερβίρουν. Όπως μία εξίσου μεγάλη μπαρούφα είναι το τέλος των μνημονίων. Εδώ έχουμε ακόμη μία περίπτωση παιχνιδιού με τις λέξεις. Δεν το λέμε μνημόνιο αλλά είναι ένα πακέτο που περιλαμβάνει σκληρά μέτρα και θέτει τη χώρα υπό επιτήρηση. Γιατί τι άλλο είναι το πρόσφατα ψηφισθέν από τη Βουλή «πολυνομοσχέδιο»; Είναι ένα πακέτο ρυθμίσεων που αφορούν μια σειρά από θέματα όπως η παραγωγή, η διοίκηση, η απασχόληση, ο χρηματοπιστωτικός τομέας και οι θεσμοί! Η κυβέρνηση των ανδρεικέλων ακολουθώντας πιστά τις εντολές των πιστωτών, συνεχίζει στον ίδιο δρόμο της λιτότητας και της φτωχοποίησης. Έτσι, οφείλει να φτιάξει νέο μισθολόγιο για το δημόσιο, να επιταχύνει τις ιδιωτικοποιήσεις, να διατηρήσει για μια τριετία παγωμένες τις δαπάνες, να διατηρήσει για δύο χρόνια ακόμη την εισφορά αλληλεγγύης, να συζητήσει ξανά τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος, να δει το θέμα των ομαδικών απολύσεων. Και μέσα σε ένα τέτοιο κλίμα που κρατά τη χώρα σε ομηρεία, σε κατάσταση ύφεσης της ελληνικής οικονομίας, η τρόικα έδωσε άδεια στους κυβερνώντες, να μιλήσουν για πρωτογενές πλεόνασμα. Κι έρχεται, τώρα, και η έξοδος στις αγορές, κάτι που είναι αδύνατο για μια πτωχευμένη οικονομία σαν την ελληνική. Έξοδος στις αγορές σημαίνει απλά, δανεισμός και συνέχιση της υπερχρέωσης της χώρας με παράλληλη επιτήρηση ώστε να εφαρμόζεται η πολιτική που υποδεικνύεται. ΟΚ, δεν το λέμε μνημόνια, αλλά είναι μνημόνιο!
Την ίδια στιγμή και ενώ πλησιάζουν οι εκλογές, οι δανειστές δίνουν χείρα βοηθείας στην κυβέρνηση προκειμένου να τη σώσουν από μια ενδεχόμενη ήττα που θα είναι και δική τους ήττα. Η κ. Μέρκελ και ο κ. Σόιμπλε, μιλούν με τα καλύτερα λόγια για την Ελλάδα, μάλιστα η καγκελάριος της Γερμανίας επισκέπτεται την Ελλάδα σε προεκλογική περίοδο για να δώσει χείρα βοηθείας στην κυβέρνηση, με μία σαφή κίνηση εμπλοκής στην εσωτερική πολιτική της χώρας.
Η πανικόβλητη κυβέρνηση και οι ευρωπαίοι σύμμαχοί της μπροστά στον κίνδυνο να τους χαλάσει τη σούπα με ένα αποτέλεσμα που θα άλλαζε τον πολιτικό χάρτη και θα ανέτρεπε την πολιτική της λιτότητας, είναι έτοιμοι να κάνουν τα πάντα.
Και τώρα τίθεται το ερώτημα: Θέλετε να σας κυβερνούν οι σαμαροβενιζέλοι, οι μπαλτακοκρανιδιώτες, οι βοριδογεωργιάδηδες; Εάν η απάντηση είναι Ν, τότε καλά να πάθετε. Εάν όμως θέλετε να πάρουν δρόμο, τότε στις ευρωεκλογές του Μαΐου, αλλά και στις αυτοδιοικητικές εκλογές, έχετε την ευκαιρία. Κρατάτε το μέλλον ΣΑΣ στα χέρια ΣΑΣ. Ψηφίζεται και φεύγουν. Κι αυτό δεν είναι ανέκδοτο.
Στράτος Κερσανίδης

Advertisements

Σχολιάστε

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s