Νενικήκαμεν! Βγαίνουμε στις αγορές!!!

(αναδημοσίευση από το http://www.alterthess.gr)

του Στράτου Κερσανίδη

Κατάφερε να βγάλει τη χώρα από την κρίση. Ξεκινά η ανάκαμψη, η χώρα είναι έτοιμη να βγει στις αγορές.
Όλα αυτά ο πρωθυπουργεύων κ. Αντώνης Σαμαράς, τη αδεία της τρόικας βεβαίως, η οποία αφού του έψησε το ψάρι στα χείλη, αποφάσισε να του κάνει ένα προεκλογικό σκόντο, διότι δύσκολα φαίνονται τα πράγματα.
Μπορεί «Η Ελλάδα να ανοίγει τα φτερά της», όπως ο πρωθυπουργεύων διακηρύσσει από τας Βρυξέλας, αλλά η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική για να την αγνοήσει κανείς.
Γιατί είναι μεγάλο το βάρος του 1,5 εκατομμυρίου ανέργων ώστε να μπορέσει η χώρα να ανοίξει τα φτερά της. Και άντε, τα άνοιξε, πώς να πετάξει; Και με φτερά ανοιγμένα αλλά καθηλωμένη στο έδαφος, μάλλον για αδυναμία απογείωσης της χώρας πρέπει να μιλάμε, άρα για αποτυχία πτήσεως. Κι έτσι η Ελλάδα παραμένει αυτοβομβαρδιζόμενη από πυραύλους εδάφους –εδάφους, οι οποίοι αφήνουν καθημερινά ερείπια νοσοκομείων και σχολείων πίσω τους, αλλά και ανθρώπινα θύματα.
Ούτως εχόντων των πραγμάτων και ενόψει ευρωπαϊκών και αυτοδιοικητικών εκλογών, η τρόικα είπε το πολυπόθητο «ναι» και μετά από αυτό ο ανακουφισμένος πρωθυπουργεύων υπό τας ζητωκραυγάς της κυβερνούρας, έσπευσε να ανακοινώσει περιχαρής το πρωτογενές πλεόνασμα. Το ύψος δε αυτού, 3 δισεκατομμύρια ευρώ. Μπράβο, λοιπόν και ζήτω στους κυβερνώντες που εξασφάλισαν τα υπέρογκα ποσά των 200 έως 800 ευρώ για περίπου 1 εκατομμύριο συμπολιτών μας που ανήκουν σε αδύναμες κοινωνικές ομάδες. Επειδή καλοί μου αναγνώστες και λατρευτές μου αναγνώστριες, αυτά είναι τα ποσά που θα δοθούν. Κι αυτό επειδή, τα 3 δις του πλεονάσματος (τρίχες!), θα κατανεμηθούν ως ακολούθως: 1 δις για αποπληρωμή του χρέους, 1δις για αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών του κράτους, 500 εκ. για να καλυφθούν τρύπες του προϋπολογισμού του 2014 και τα 500 εκ που μένουν, θα δοθούν στις αδύναμες κοινωνικές ομάδες, όπως μας είπαν.
Έτσι λοιπόν. Τσεπώνεις 200-800 ευρώ εφάπαξ, αφού έχεις υποστεί τα πάνδεινα τα τελευταία χρόνια και μετά από αυτό, ανοίγεις τα φτερά σου και πετάς… στα τάρταρα!
Λοιπόν, όσοι (-ες), δεν είστε αφελείς αντιλαμβάνεστε πως όλα αυτά δεν είναι παρά μια προεκλογική φούσκα. Ένα ακόμη επεισόδιο στο επικοινωνιακό παιχνίδι της κυβέρνησης. Και η τρόικα, φυσικά στο κόλπο, αφού τα πράγματα έχουν ζορίσει και πρέπει πάση θυσία να βοηθηθεί η παραπαίουσα κυβέρνηση ώστε να μην καταποντιστεί στις επερχόμενες εκλογές. Ολόκληρη η ευρωζώνη σπεύδει σε βοήθεια του Σαμαρά. Έτσι στο Γιούροπγκρουπ της 1ης Απριλίου (!!!), αναμένεται να εγκριθεί το ποσό που χρειάζεται η Ελλάδα, δηλαδή η κυβέρνηση, για να καλύψει άμεσες ανάγκες. Δηλαδή, πάρτε όσα χρήματα χρειάζεστε για να εξοφλήσετε ομόλογα που λήγουν! Το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο, αβαντάρει την κυβέρνηση, λέγοντας πως τον επόμενο μήνα είναι εφικτή η έξοδος της χώρας στις αγορές και η κ. Μέρκελ χαμογελά γλυκά σχεδιάζοντας να επισκεφθεί την Αθήνα για να ενισχύσει την κυβέρνηση εν όψει εκλογών.
Κάπως έτσι έχει η κατάσταση και όχι όπως σας την παρουσιάζουν καναλάρχες και μεγαλοεκδότες της διαπλοκής.
Γνωρίζω πως κάποιοι μονήρεις, μονόχνωτοι και συνομιλούντες με τον εαυτό τους, οι οποίοι θεωρούν πως γνωρίζουν τα πάντα και κάνουν από καθέδρας κριτική, θα με κατηγορήσουν για λαϊκισμό. Όπως κατηγορεί και η άθλια κυβέρνηση την αντιπολίτευση. Μόνο που, κατά Μπαμπινιώτη, «λαϊκισμός», είναι: «ο έπαινος και η κολακεία των αδυναμιών του λαού, καθώς και η υιοθέτηση επιχειρημάτων ή θέσεων που ευχαριστούν το λαό, χωρίς όμως να τον ωφελούν, με σκοπό την εξασφάλιση της εύνοιάς του». Που σημαίνει πως εάν λαϊκίζει κάποιος, αυτός είναι ο κ. Σαμαράς και η δικομματική κυβέρνηση της συμφοράς.

Advertisements

Σχολιάστε

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s