Ξεπουλάμεεε…

(αναδημοσίευση από το Φιλμ Νουάρ, 1/11/2013)

Η πατρίς έχει ανάγκες. Οι ανάγκες της μεταφράζονται σε ρευστό, ήτοι σε χρήμα επειδή οι δανειστές στέκουν με τη χούφτα ανοιχτή αναμένοντες τον παρά, ειδάλλως θα μας πάρει και θα μας σηκώσει.

Ε, τι να κάνουμε, η προσφιλής των Ελλήνων κυβέρνησις πιστή στις υποχρεώσεις της –μην μας πούνε και μπαταχτσήδες- έχει βάλει πωλητήριο σε κάθε τι που οι ανθέλληνες υπονομευτές του έθνους, ανατροπείς της καθεστηκυίας τάξεως, ενίοτε και φίλοι της τρομοκρατίας, ονομάζουν δημόσια περιουσία και δημόσιο χώρο.

Δεν έχουν αντιληφθεί οι άφρονες οπαδοί των σοβιέτ, πως αλλάξαν οι καιροί και πως τώρα κάνουν κουμάντο οι γνήσιοι απόγονοι των νικητών του εμφυλίου οι οποίοι έσωσαν τη χώρα από τον ολοκληρωτισμό και τώρα ανέλαβαν να τη σώσουν από τα μιάσματα απογόνους των «κακών».

Έτσι έχουν τα πράγματα, μας λένε, κι αφού οι νικητές πούλησαν τον κερδοφόρο ΟΠΑΠ στον υπόδικο φίλο του πρωθυπουργού με χρήματα που δεν είχε αλλά πήρε ως δάνειο από τις τράπεζες, κι αφού πούλησαν μια σειρά ακινήτων του δημοσίου σε τράπεζες για τη χρήση των οποίων το δημόσιο εφεξής θα πληρώνει ενοίκιο, αποφάσισαν να πουλήσουν, μάλλον να νοικιάσουν, τις τέσσερις πρώην αποθήκες και νυν κινηματογραφικές αίθουσες του ΟΛΘ, σε ιδιωτική εταιρία.

Συγκεκριμένα στην προκήρυξη του πλειοδοτικού διαγωνισμού (Απρίλιος 2013) αναφέρεται ότι:

“Με την αριθμ. ΥΠΠΟ/ΔΙΟΙΚ./ 16968/27-3-2001 (ΦΕΚ Β΄375/5-4-2001) Κοινή Υπουργική Απόφαση Υπουργών Πολιτισμού και Εμπορικής Ναυτιλίας προσδιορίζεται ότι οι Αποθήκες Δ΄ και 1΄ που έχουν διαμορφωθεί ως χώροι κινηματογραφικών προβολών και συνεδρίων, εκμισθώνονται από την ΟΛΘ ΑΕ στο σύνολό τους για ανάλογη με τον προορισμό τους εμπορική εκμετάλλευση υπό τον όρο ότι και οι τέσσερις αίθουσες θα διατίθενται από το μισθωτή για τις ανάγκες του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης για την πραγματοποίηση προβολών και άλλων εκδηλώσεων. Το διάστημα της χρήσης αυτής από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης δεν θα υπερβαίνει τις 15 ημέρες το χρόνο και θα γίνεται χωρίς αντάλλαγμα με μόνη την κάλυψη των εξόδων λειτουργίας και φύλαξης των χώρων”.

Έτσι λοιπόν! Κανείς δεν σκέφθηκε πως θα μπορούσαν οι χώροι αυτοί να αποδοθούν στην πόλη και τους κατοίκους της. Κανείς δεν σκέφθηκε –του λαλίστατου δήμαρχου Μπουτάρη συμπεριλαμβανομένου- πως υπάρχουν μια σειρά από πολιτιστικούς φορείς και δράσεις που χρήζουν στέγης. Κανείς δεν μπήκε στον κόπο να αφουγκραστεί τις ανάγκες της πόλης. Μήπως θα μπορούσαν οι χώροι να χρησιμοποιηθούν ακόμη και σε εκδηλώσεις των Δημητρίων; Μήπως κάποιες θεατρικές σκηνές που δε διαθέτουν δικούς τους χώρους (π.χ. η Πειραματική Σκηνή της Τέχνης) θα μπορούσαν να δίνουν παραστάσεις εκεί; Μήπως κάποιοι μεμονωμένοι καλλιτέχνες –πολύ εξτρεμιστικό μάλλον για τους κρατούντες- θα μπορούσαν να παρουσιάσουν εκεί τις δημιουργίες τους;

Αλλά τι κάθομαι και λέω! Όλα αυτά δεν έχουν ψωμί, ζημιά κάνουν. Δε δίνουν χρήμα, αντιθέτως θέλουν χρήμα. Άρα πρέπει οι αποθήκες να αποδοθούν στο ιδιωτικό κεφάλαιο για να ξεχρεώσουμε. Όσο για τον πολιτισμό, ας πάει στον αγύριστο. Ποιος τον χρειάζεται; Κάτι κουλτουριαραίοι εθνικώς ύποπτοι οι οποίοι αδιαφορούν για την πατρίδα.

Έτσι είναι, καλοί μου άνθρωποι. Η πατρίς προχωρά στον ένδοξο δρόμο του ξεπουλήματος και εορτάζει εθνικώς υπερήφανη με παρελάσεις που σπονσοράρονται οικονομικώς από το ιδιωτικό κεφάλαιο! Εύγε!

Στράτος Κερσανίδης

 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s