Λίστες, βόμβες και αστερίσκοι

(αναδημοσίευση από το Φιλμ Νουάρ, 24/1/2013)

Γράφει ο Στράτος Κερσανίδης

Επτά κάλπες, τέσσερις κάλπες, πόσες κάλπες; Εδώ το στικάκι, εκεί το στικάκι, που είναι το στικάκι; Εδώ Παπάς, εκεί Παππάς, που είναι ο Παππάς;. Αυτός έδωσε το στικάκι που είχε η Λαγκάρντ και μετά ο Παπακωνσταντίνου και μετά ο Διώτης και μετά ο Βενιζέλος και μετά κάποιοι συνεργάτες των υπουργών στον τρισκατάρατο Βαξεβάνη;

Λοιπόν, συναγωνιστές και συναγωνίστριές μου, η Δημοκρατία μας ζει μεγάλες στιγμές. Η Βουλή αποθεώνεται! Στο απόγειο της δόξας της έχει καταφέρει αντί να συζητά και να ψηφίζει να επικυρώνει διατάγματα. Κι όταν φθάνει να συζητηθεί κάτι, όπως η υπόθεση της χαμένης, αλλοιωμένης, πειραγμένης, διαρρεύσασας λίστας τότε χάνεται η μπάλα. Η κυβέρνηση των τριών καμπαλέρος προσπαθεί με κάθε τρόπο να αποφύγει τη σε βάθος συζήτηση και διερεύνηση του θέματος. Τα ρίχνει όλα στον Παπακωνσταντίνου και ούτε γάτα ούτε ζημιά. Αλήθεια, που ήταν ο πρωθυπουργός Αντώνιος ο Μεγαλοπρεπής στη συζήτηση που έγινε για τη λίστα Λαγκάρντ; Που ήταν ο τρίτος της παρέας, ο κυρ-Φώτης, να υποστηρίξει τις θέσεις του; Κι άφησαν μονάχο του τον Ευάγγελο τον αμετροεπή, που έμοιαζε σαν παιδί που το έπιασε η μάνα του να κλέβει το γλυκό από το ντουλάπι, να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Άλλο που δεν ήθελε κι αυτός, ξεσπάθωσε, τα έδωσε όλα. Συμπεριφέρθηκε ως ο απόλυτος άρχων ο οποίος βάλλεται αδίκως από κάτι επικίνδυνους για τη Δημοκρατία τύπους οι οποίοι το μόνο που θέλουν είναι να τον πλήξουν προσωπικά με σκοπό να διαλύσουν –το ήδη διαλυμένο εξ αιτίας της πολιτικής του-  το κόμμα του και, βέβαια, να πλήξουν την εθνοσωτήριο τρικομματική κυβέρνηση. Τι δεν καταλαβαίνεις αναγνώστη μου; Όλα είναι σαφή κι όποιος κατάλαβε, κατάλαβε κι έβγαλε τα συμπεράσματά του.

Και σα να μη φτάνουν όλα αυτά, οι τύποι που κάθονται στα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και θέλουν να ρίξουν την εθνοσωτήριο, τρέφουν και μία λατρεία στη βία την οποία, επιπλέον, υποθάλπουν. Μάλιστα και έχουμε και πειστήρια γι’ αυτό, αποδείξεις ατράνταχτες. Υποστηρίζουν τους τρομοκράτες, ταραχοποιούς, βομβιστές, πυροβολητές και ενίοτε πρεζόνια που καταλαμβάνουν δημόσια περιουσία (η λέξη που περικλείει μέσα της όλη την ιδεοληψία του συστήματος, όπως χρησιμοποιείται) όπως στη Βίλλα Αμαλίας. Και που κατηγορούν δημοσιογράφους οι οποίοι την επόμενη γίνονται στόχοι επιθέσεων. Και που παροτρύνουν, να μην πω και πως δίνουν τα σχέδια, στους τρομοκράτες που επιτίθενται στο σπίτι του αδελφού του κυβερνητικού εκπροσώπου ή πυροβολούν τα γραφεία της ΝΔ.

Εδώ πλέον ο πρωτοσέλιδος, σηκώνω τα χέρια. Τι γίνεται ρε παιδιά; Είσαστε με τα καλά σας; Τι να απαντήσεις όμως στην «παλαβή Δεξιά» (Άδωνι, παραφράζω την ‘πανέξυπνη’ φράση σου) που έχει ξεφύγει εντελώς; Να σταματήσει η κριτική στα μεγάλα συγκροτήματα του Τύπου και τους μεγαλο«δημοσιογράφους» υπαλλήλους τους επειδή έτσι στοχοποιούνται; Να μη γίνεται αντιπολίτευση, να μην κρίνεται το κυβερνητικό έργο που έχει οδηγήσει τους ανθρώπους στην απόλυτη ένδεια για να μην οπλίζονται τα χέρια κάποιων βαρεμένων που νομίζουν πως ρίχνουν τον τοίχο χτυπώντας τον με το κεφάλι; Όσο για τις καταλήψεις, για να σταματήσει η σπέκουλα, κάντε μια βόλτα στην κατάληψη της Υφανέτ για να αντιληφθείτε τα ψεύδη του κρατικού μηχανισμού.

Και ενώ συνέβαιναν όλα αυτά, επικυρωνόταν από τη Βουλή τους, το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, χωρίς να ανοίξει μύτη. Την πατήσαμε σαν μαλάκες, αναγνώστες μου.

Τελειώνοντας θέλω να δηλώσω –και σας συμβουλεύω να το κάνετε κι εσείς καλού-κακού- πως καταδικάζω τη βία από όπου κι αν προέρχεται, χωρίς αστερίσκους, αστέρες, κομήτες και πλανήτες, μετά βδελυγμίας και έχων σώας, προς το παρόν, τας φρένας.

Advertisements

Σχολιάστε

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s