Ουφ, την πήραμε τη δόση μας!

(δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα http://www.plateia2310.gr)

Γράφει ο Στράτος Κερσανίδης

Πανεθνική ανακούφιση, το έθνος αγάλλεται και ουρανομήκεις ιαχές θριάμβου ακούγονται απ’ άκρου εις άκρον της χώρας.

«Νενικήκαμεν!» αναφώνησε ο πρωθυπουργεύων και μαζί του έστησαν χορό 40 χιλιάδες άστεγοι, 1,7 εκατομμύρια άνεργοι και 3 εκατομμύρια φτωχοί. «Όλα μπορούμε να τα αντέξουμε, είπαν ομονοούντες. Μπορούμε να μείνουμε στο δρόμο, μπορούμε να ζήσουμε χωρίς δουλειά, μπορούμε να αντέξουμε τη φτώχια, αλλά χωρίς τη δόση μας δεν αντέχουμε. Την πήραμε, την πήραμε, τη δόση μας την πήραμε».

Και τώρα που την πήραμε οδεύουμε  το δρόμο της ανάκαμψης, όπως ολόκληρο το κυβερνητικό επιτελείο υποστηρίζει.

Και τώρα που τη δόση μας την πήραμε, ας δούμε και τι θα την κάνουμε, επειδή ο υποφαινόμενος, ως αντεθνικώς δρων, ανήκω στην κατηγορία εκείνη των ύποπτων πολιτών οι οποίοι υπονομεύουν την εθνική προσπάθεια για ιδιοτελείς σκοπούς, καθ`ότι έχουμε δισεκατομμύρια δραχμές φυλαγμένες στα σεντούκια και περιμένουμε την άγια ώρα που θα τις χρησιμοποιήσουμε.

Πλακίτσα τέλος, αναγνώστες μου, ας σοβαρευτούμε, γιατί η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή.

Αλήθεια, πιστεύει κανείς σοβαρός άνθρωπος, ότι η δόση των 34,3 δις ευρώ, που μετά από πολλά καψώνια αποφάσισε η τρόικα να χορηγήσει στην Ελλάδα, θα είναι για το καλό μας; Δηλαδή για να ριχτούν στην πραγματική οικονομία και για να καλυφθούν ανάγκες του προϋπολογισμού; Αυτό δεν το πιστεύουν ούτε οι πιο σκληροί κυβερνητικοί παράγοντες, άσχετα με το τι βγαίνουν και λένε. Η πρώτη φορά, άλλωστε θα είναι που άλλα λένε κι άλλα συμβαίνουν;

Λοιπόν, έχουμε και λέμε. Από τα 34,3 δις ευρώ, τα 16 δις προορίζονται για την ανακεφαλοποίηση των τραπεζών, τα 7 δις για δημοσιονομικές ανάγκες και τα 11,3 θα δοθούν στην επαναγορά ομολόγων, του χρέους δηλαδή.

Τώρα το τι σημαίνουν τα  7 δις για δημοσιονομνικές ανάγκες, δηλαδή για ανάγκες του προϋπολογισμού, η κατάσταση έχει ως εξής: Αυτά θα μοιραστούν για αποπληρωμή έντοκων γραμματίων που είχε εκδόσει η Ελλάδα για να αναχρηματοδοτήσει το χρέος τους δύο τελευταίους μήνες, για ιδιώτες που περιμένουν χρωστούμενα από το Δημόσιο και για το εφάπαξ συνταξιούχων. Το τελευταίο υπολογίζεται  σε 1,1 δις, απ` το σύνολο των 9 δις που χρωστά το Δημόσιο για εφάπαξ. Εν τέλει αυτό που μένει για να πάει στην πραγματικιή οικονομία αντιστοιχεί στο 3% της δόσης.

Η επόμενη δόση των 7,2 δις, που προβλέπεται να εκταμιευτεί τον Ιανουάριο θα πάει αποκλειστικά στην ανακεφαλοποίηση των τραπεζών. Όσο για τις υπόλοιπες τρεις δόσεις ύψους 7,6 δις, που πρόκειται να πάρει η χώρα μέχρι το Μάρτιο, αυτά θα δίνονται υπό προϋποθέσεις. Δηλαδή η τρόικα θα κρίνει την πορεία της ελληνικής οικονομίας και των «διαρθρωτικών» αλλαγών και αναλόγως θα κόβει και θα ζητά επί πλέον μέτρα. Όπερ σημαίνει πως η χώρα τίθεται υπό επιτροπεία και σε πιο απλά ελληνικά πως η εθνική μας ανεξαρτησία και η κοινοβουλευτιική δημοκρατία πάνε κατά διάλου!

Συνεχίζεται να πανηγυρίζετε; Εάν, ναι, τότε σας εύχομαι ευτυχές το 2013, και τότε θα δείτε τη γλύκα του νέου φορολογικού νόμου.

Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, ο κυβερνητικός λαγός Φώτης Κουβέλης κάτι ψέλλισε για απλή αναλογική. Ο Βενιζέλος συμφώνησε, καθ`ότι το ΠΑΣΟΚ σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις κατρακυλά διαρκώς, η δε ΝΔ φαίνεται να το σκέφτεται. Γιατί, λένε, αν βγει πρώτος ο επάρατος ΣΥΡΙΖΑ, θα τσιμπήσει το μπόνους των 50 εδρών και όπως πάνε τα πράγματα την έχουμε βάψει. Ο ΣΥΡΙΖΑ  από τη μεριά του, δια στόματος Αλέξυη Τσίπρα, είπες πως εάν θέλουν απλή αναλογική ας τη φέρουν στη Βουλή κι εμείς θα την ψηφίσουμε. Όμως το ερώτημα είναι: τι απλή αναλογική θέλουν οι τρεις συγκυβερνώντες; Απλή και άδολη ή ένα είδος απλής αναλογκής που τους βολεύει;

Ένα πουλάκι μου ψιθύρισε πως δεν σκέφτονται αλλαγή του μπόνους αλλά να υπάρχει η δυνατότητα αυτό να δίδεται και σε συμμαχίες κομμάτων. Δηλαδή να μην πηγαίνει στο πρώτο κόμμα αλλά στα επόμενα που έχουν αποφασίσει πως θα συμμαχήσουν. Έτσι μπορεί το ποσοστό του πρώτου κόμματος να είναι μεγαλύτερο αλλά θα έχει μικρότερο αριθμό βουλευτών!!!

Μπράβο παίδες. Ωραία Δημοκρατία. Να τη χαίρεστε.

Και τώρα που διαβάσατε τις αθλιότητες που γράφω εγώ ο εχθρός του έθνους μπορείτε να συνεχίσετε τους πανηγυρισμούς αφού «τη δόση σας την πήρατε»!

 

Advertisements

Σχολιάστε

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s