«ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΓΙΑ ΤΕΡΑΤΑ»

(αναδημοσίευση από την ΕΠΟΧΗ 9/12/2012)

Μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα

https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/?ui=2&ik=e266cfa9c6&view=att&th=13b6c7a84206a27b&attid=0.4&disp=inline&realattid=f_hacu0bo13&safe=1&zw&saduie=AG9B_P99s9aNiOVJEqUdUijIF5EE&sadet=1354873578789&sads=YBWXPUSUMGpXcl-tqccbSPol-pcΚαλώς ήρθατε στον πύργο του Δράκουλα! Εκεί όπου δεν πλησιάζει άνθρωπος παρά μόνον τα τέρατα όλου του κόσμου.

Το «Ξενοδοχείο για τέρατα» (Hotel Transylvania) βρίσκεται κάπου στα βουνά της Τρανσυλβανίας. Εκεί ο αιμοδιψής κόμης, με αφορμή τα γενέθλια της κόρης του Μέιβις, έχει καλέσει για ένα Σαββατοκύριακο όλα τα διάσημα τέρατα του κόσμου, για να διασκεδάσουν μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα των ανθρώπων. Μόνο που μέσα στην παρέα του Φρανκεστάιν, της Κόρης του Φρανκεστάιν, του Αόρατου Ανθρώπου, της Μούμιας και λοιπών ομοειδών όντων, έχει παρεισφρύσει ένας κοινός θνητός. Το πάρτι κινδυνεύει να τιναχτεί στον αέρα ιδίως από τη στιγμή που ο εν λόγω έχει ερωτευτεί τη Μέιβις.

Πρόκειται για μία συμπαθή ταινία κινουμένων σχεδίων που τη βλέπει κανείς με αρκετή ευχαρίστηση. Υπάρχει μαύρο χιούμορ αλλά η ταινία, επειδή απευθύνεται σε μικρές ηλικίες, δεν είναι ιδιαίτερα «σκοτεινή» κάτι που ίσως της πρόσθετε κάτι περισσότερο. Έτσι περιορίζονται οι ένταση και η αγωνία και αναδεικνύεται κυρίως το στοιχείο της φαρσοκωμωδίας. Τα συμπαθέστατα τέρατα προκαλούν άφθονο γέλιο και ουδόλως προξενούν τρόμο.

Ο σκηνοθέτης Τζέντι Ταρτακόφσκι –ουδεμία σχέση με Ταρκόφσκι- κατορθώνει να δημιουργήσει ένα τσούρμο από γλυκύτατους χαρακτήρες τέρατα, τα οποία συναγωνίζονται το ένα το άλλο στις γκάφες. Δεν ασχολήθηκε ιδιαίτερα με το δημιουργήσει σασπένς, έστω και ως παρωδία ταινίας τρόμου, αλλά προτίμησε να δώσει βάση κυρίως στο ψυχαγωγικό μέρος. Έτσι η ταινία είναι διανθισμένη με τραγούδια τα οποία συμπληρώνουν τα κωμικά γκαγκ τα οποία ρέουν εν αφθονία. Με αρκετές σινεφιλικές αναφορές σε ταινίες τρόμου, το «Ξενοδοχείο για τέρατα» αποτελεί μια καλή πρόταση για να πάει κανείς και να διασκεδάσει μαζί με τα παιδιά του. Η ταινία είναι γυρισμένη σε 3-D και κόστισε 85 εκατομμύρια δολάρια, ποσό μάλλον χαμηλό.

Εδώ αξίζει να σημειώσουμε πως η ελληνική μεταγλώττιση είναι πολύ πετυχημένη.

Σχολιάστε

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s