Πέστε να’ ρθουν σεισμολόγοι, είναι σοβαροί οι λόγοι…

Και ξαφνικά ήρθε το πάνω, κάτω. Γύρισε ο κόσμος ανάποδα. Σεισμός και καταποντισμός απ’ άκρου εις άκρον της χώρας, η επιστήμη σηκώνει τα χέρια, οι σεισμολόγοι αδυνατούν να εξηγήσουν τις αγνώστου επικέντρου υπόγειες αναταράξεις. Ούτε οι μετεωρολόγοι μπορούν να εξηγήσουν τους υπέργειους τυφώνες που ενέκυψαν και κατέστρεψαν, εν αγαστή συνεργασία με τους σεισμούς, το πανίσχυρο και έως τότε απρόσβλητο από φυσικά φαινόμενα οικοδόμημα του πολιτικού συστήματος της χώρας.

Το φαινόμενο ανέλαβαν να ερευνήσουν κορυφαίοι επιστήμονες από όλους τους κλάδους της επιστημονικής σκέψης. Σύντομα σχετικά, το κονκλάβιο των ειδικών αναλυτών, αφού εξέτασε όλα τα δεδομένα κατέληξε μετά βεβαιότητος στο συμπέρασμά του. Για όλο τούτο το κακό που μας βρήκε φταίει ένας νέος ιός, ο οποίος προϋπήρξε αλλά δεν τον πήρε κανείς στα σοβαρά, επειδή όχι μόνον δεν πολλαπλασιαζόταν, αλλά αντιθέτως πολύ συχνά κατακερματιζόμενος έχανε τη δύναμη του. Κι όμως, μόλις οι συνθήκες του περιβάλλοντος το επέτρεψαν, άρχισε να δυναμώνει, να πολλαπλασιάζεται και να προσβάλλει τα πάντα. Τον ουρανό, τη γη και τα έγκατά της, αλλά κυρίως τους ανθρώπους. Ναι, οι άνθρωποι προσβάλλονται κατά χιλιάδες και στη συνέχεια, ω του θαύματος, η μιαρότητά των μολυσμένων περνά μυστηριωδώς στο χώμα και στον αέρα προξενώντας αυτά τα ισχυρά φαινόμενα τα οποία έχουν φέρει την καταστροφή στη χώρα.

Όλα ξεκίνησαν εκείνη την αποφράδα Κυριακή 6 Μαΐου του 2012. Εκείνη τη μέρα ο θανατηφόρος, για την καθεστηκυία τάξη πραγμάτων, ιός, ενεργοποιήθηκε και μας πήρε ο διάολος. Ολόκληρη η πολιτισμένη Ευρώπη, αλλά και ο υπόλοιπος κόσμος, έστρεψαν την προσοχή τους στη μικρή βαλκανική μας χώρα. Μέλημα τους ήταν η προστασία τους από την εξάπλωση του κακού και πέραν των ελληνικών συνόρων. Πολιτικοί, φιλόσοφοι, οικονομολόγοι, κοινωνιολόγοι, μέντιουμ και χαρτορίχτρες έπεσαν με τα μούτρα στη μελέτη του ελληνικού φαινομένου που απειλεί τα θεμέλια της ευδαιμονίας τους. Ο «μέγας νομπελίστας» (λέμε και καμιά μ…κία για να περνάει η ώρα) Φρίντμαν, αμφισβητήθηκε και μαζί του αμφισβητήθηκε ένα ολόκληρο οικονομικό μοντέλο. Βλέπετε ο μυστηριώδης, κοκκινόχρωμος ιός, ο οποίος  ονομάστηκε bactirius syriza, διαθέτει πολλαπλές καταστροφικές ικανότητας και ως εκ τούτου πρέπει λίαν συντόμως να ελεγχθεί και να εξοντωθεί. Εμπρός λοιπόν επιστήμη, παίξε το ρόλο σου, σώσε τον ελεύθερο κόσμο από τον επικίνδυνο κόκκινο ιό. Κι άρχισε το πρόγραμμα ελέγχου, αποδόμησης και καταστροφής του bactirius syriza, σύμφωνα με το οποίο, η πλέον ασφαλής μέθοδος προέρχεται από τα εργαστήρια του δόκτορα Γκέμπελς, ευγενούς τέκνου της ναζιστικής κοσμοθεωρίας. Τόνοι λάσπης, «πες, πες στο τέλος κάτι θα μείνει», η τέχνη του ψεύδους και της συκοφάντησης σε πλήρη λειτουργία. Κι όλα αυτά συντονισμένα. Από ολόκληρο το φάσμα των εκφραστών του καταρρέοντος πολιτικού συστήματος και, φευ, από τους εκπροσώπους της εγχώριας μαρξιστικής θεολογίας. Ε, πόσο θα αντέξει ο βρομερός, τρισάθλιος ιός της καταστροφής; Θα τον πάρει ο διάολος κι αυτόν και τους εκφραστές του, Με πρώτο και καλύτερο εκείνον τον θρασύ νεαρό, που με μαλλί αλά Τεν Τεν, και όνομα που θυμίζει το ευγενές απόσταγμα –με ή άνευ γλυκάνισου-, τολμά να αμφισβητήσει τα θέσφατα. Απάνω τους λοιπόν! Συντρίψτε τους! Τι; Τους έχουμε βάλει στη μέση, τους βαράμε κι αυτοί τραγουδούν «σε τούτα εδώ τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει;». Μου φαίνεται ότι μπλέξαμε…

                                                                              Φιλμ Νουάρ 17 Μαϊου 2012

Advertisements

Σχολιάστε

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s