«ΥΠΟΠΤΗ ΣΥΝΟΜΩΣΙΑΣ»

Μια γυναίκα κατηγορείται

Ο 16ος αμερικανός πρόεδρος Αβραάμ Λίνκολν δολοφονήθηκε στις 14 Απριλίου του 1865, πέντε μέρες μετά τη λήξη του εμφυλίου πολέμου, την ώρα που παρακολουθούσε μια θεατρική παράσταση. Ως δολοφόνος φέρεται ένας φανατικός Νότιος, ο Τζον Μπουθ.

Ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ, ο οποίος πλέον έχει περάσει πίσω από την κάμερα, σκηνοθετεί την ταινία «Ύποπτη συνομωσίας» («The conspirator») η οποία αναφέρεται σε γεγονότα που ακολούθησαν τη δολοφονία.

Μία γυναίκα, η Μαίρη Σάρατ, κατηγορήθηκε για συνομωσία και συμμετοχή στη δολοφονία. Την υπεράσπισή της ανέλαβε ένας αρχάριος δικηγόρος, ο Φρέντερικ Άικεν. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Άικεν να απομονωθεί από τον κύκλο του. Συνάδελφοι, φίλοι, ακόμη και η κοπέλα του τον εγκαταλείπουν. Ο ίδιος, από τη μεριά του, δε φαίνεται ιδιαίτερα ευχαριστημένος για το ρόλο που του ανατέθηκε αλλά βλέπει πως είναι ένα καθήκον το οποίο οφείλει να υπηρετήσει.

Τότε ο νεαρός δικηγόρος με τη βοήθεια της Άννας, κόρης της κατηγορούμενης, αρχίζουν να ερευνούν τα στοιχεία της υπόθεσης. Αποτέλεσμα της έρευνας είναι ο Άικεςν να αρχίσει να πιστεύει στην αθωότητα της Σάρατ, αν και αρχικά τη θεωρούσε ένοχη, προφανώς επηρεασμένος από την αγάπη του για το δολοφονηθέντα πρόεδρο. Τα στοιχεία τον οδηγούν να πιστέψει πως η γυναίκα χρησιμοποιήθηκε ως δόλωμα για να συλληφθεί ο γιος της Τζον, ο μοναδικός από τους συνωμότες που έχει διαφύγει.

Τελικά ήταν ένοχη η Μαίρη Σάρατ; Πήρε μέρος στη συνομωσία; Μέχρι σήμερα δεν έχει δοθεί απάντηση.

                                                                                         Η ΕΠΟΧΗ 11 Δεκεμβρίου 2011

Advertisements

Σχολιάστε

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s