Η παρέα των λύκων

Κονγκρατζουλέισονς, ήτοι, συγχαρητήρια. Ιστορικές στιγμές για το έθνος επεφύλαξε η σοσιαλιστική κυβέρνηση του ΓΑΠ, ο οποίος εξαναγκασμένος σε παραίτηση εξαιτίας της λαϊκής οργής (γιούχα, μούντζες, τομάτες, γιαούρτια και λοιπά τιμαλφή) έκανε το μεγάλο βήμα. Προχώρησε σε κυβέρνηση εκτάκτου ανάγκης -και «όχι συγκυβέρνηση, ή κυβέρνηση συνεργασίας», ως ωρύεται ο αντιμνημονιακός (βοήθα Παναγιά μου) Σαμαράς- για να βγάλει τη χώρα από το λούκι. Λούκι λούκ, ελληνιστί, κοίτα ένα λούκι, που δεν έχει τέλος και στο οποίο προχωράμε όλο και πιο βαθιά χάρις στα εμπνευσμένα, ευφυή μέτρα που πήρε η σοφή κυβέρνηση του ΓΑΠ, βοηθούντων των διεθνών ευαγών ιδρυμάτων ΔΝΤ, ΕΚΤ, ΕΕ και λοιπών της παρέας των λύκων. Μιας παρέας στην οποία –επανέρχομαι στην αρχή που γράφω για ιστορικές εθνικές στιγμές- προσετέθησαν και τα ακροδεξιά καλόπαιδα του ΛαΟΣ, δίνοντας εσάνς στο «σοσιαλιστικό» του ΠΑΣΟΚ, προσθέτοντας το δικό τους «εθνικό». Προς θεού, δε θέλω κάτι να υπονοήσω, μόνο του βγαίνει το συμπέρασμα.

Κάπως έτσι, λοιπόν, κυρίες, κύριοι και αγαπημένα μου παιδιά, όπως έλεγε ο αντιστασιακός λαϊκός ήρωας Καραγκιόζης (Μαυρομάτης στα ελληνικά, καθότι προέρχεται εκ της τουρκικής, κι ας ωρύονται οι εθνολάγνοι), φτάσαμε στο γιορτασμό της 17ης Νοεμβρίου του 2011. Γιορτασμό της εξέγερσης κατά της δικτατορίας, με τους νοσταλγούς των συνταγματαρχών στην κυβέρνηση. Κι ο Σαμαράς, λαλίστατος κατά τα άλλα, να ενοχλείται για τα ακροδεξιά σταγονίδια που κατήγγειλε ο βουλευτής της ΝΔ, Χατζηγάκης πως υπάρχουν στο κόμμα του, αλλά ουδόλως φαίνεται να ενοχλείται για την κυβερνητική του συνεργασία με το ΛαΟΣ.

Λαλίστατος ο κ. Σαμαράς και τζάμπα μάγκας ο συνταγματολόγος που έγινε υπουργός οικονομικών, ξεχνώντας την προηγούμενη ιδιότητά του. Τζάμπα μάγκας, επειδή κόβει μισθούς, βάζει φόρτους, επιβάλει χαράτσια, μόνο που όλα αυτά ουδόλως επηρεάζουν τον ίδιο και τους συν αυτώ. Επειδή κύριε Βενιζέλε μου και λοιποί της παρέας των λύκων, εσάς δεν πρόκειται ούτε το ρεύμα να σας κόψουν, ούτε τα παιδιά σας να μείνουν χωρίς βιβλία, ούτε να αναγκαστούν να διακόψουν τις σπουδές τους, ούτε να μείνετε άνεργοι, ούτε να πεινάσετε, ούτε να ξενιτευτείτε, ούτε.. ούτε… Άρα όλοι κύριε συνταγματολόγε μου που γίνατε υπουργός οικονομικών,  είστε «Τζάμπα μάγκες» όταν μας μιλάτε για κοινωνική ευαισθησία και για το πόσο σας πονάνε (θα με πάρουν τα κλάματα) τα σκληρά μέτρα που παίρνετε. Σιγά μην κάνατε χαρακίρι! Αλλά που τέτοιο πράγμα. Για να κάνει κάποιος χαρακίρι πρέπει να έχει τιμή. Και ως φαίνεται στην προκειμένη περίπτωση, «η τιμή, τιμή δεν έχει και χαρά σ’ όποιον την έχει». Ουδείς εντός της παρέας των λύκων έχει τη χαρά της τιμής. Και η απουσία τιμής σημαίνει ατιμία. Και ατιμία θα πει δεν κρατώ το λόγο μου, άλλα λέω κι άλλα κάνω. Κερδίζω τις εκλογές υποσχόμενος πως θα κάνω την Ελλάδα Δανία του νότου, πως θα εφαρμόσω την πράσινη ανάπτυξη, πως δε θα αγγίξω μισθούς συντάξεις κλπ. αφού για όλα αυτά, λεφτά υπάρχουν. Και μόλις γίνω κυβέρνηση, τσουπ, χωρίς κανείς να πάρει χαμπάρι, «χώνω» τη χώρα και τους ανθρώπους της στο λούκι του ΔΝΤ. Και εκ των υστέρων ζητώ εθνική συναίνεση. Όλα τούτα δε συμβαδίζουν με την έννοια της τιμής, κι ό,τι και να λέτε περί εθνικής σωτηρίας δε μας πείθουν. Επειδή σωτηρία για τους πολίτες αυτής της χώρας δεν προβλέπεται. Για όλους αυτούς που κανείς δεν ενδιαφέρθηκε, που μιλάτε με αριθμούς λογιστές της κακιάς ώρας, που απάνθρωπα δεν υπολογίζετε πως πίσω από τους αριθμούς σας, βρίσκονται άνθρωποι με ψυχή. Άνθρωποι υπαρκτοί.

Και για να τελειώνω. Πάρτε το χαμπάρι. Το ιδεόλογημά σας και το σαθρό οικοδόμημά του βρίσκεται ενώπιο της κατάρρευσης. Η νεοφιλελεύθερη δοξασία, ο καπιταλισμός και οι θεοποίηση των αγορών, μπάζουν νερά. Έχετε οδηγήσει την ελληνική κοινωνία, αλλά και τις ευρωπαϊκές και τις άλλες κοινωνίες σε αδιέξοδο. Βρισκόμαστε στη ζώνη του λυκόφωτος και η γρυλίζουσα παρέα σας προσπαθεί να διασώσει τον Αρχηγό Λύκο. Το άδικο, απάνθρωπο και πολεμοχαρές καπιταλιστικό σύστημα. Έτσι, για να θυμηθούμε και την πραγματική έννοια των λέξεων.

Υ.Γ.: Ζητώ συγνώμη από τους λύκους… Συγγραφική αδεία.

                                                                                                     εφημερίδα ΧΟΡΤΙΑΤΗΣ, Νοέμβριος-Δεκέμβριος 2011

Advertisements

Σχολιάστε

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s