Η Α.Κ.Ο.Α. για τη νέα κυβέρνηση

Ανανεωτική Κομμουνιστική και Οικολογική Αριστερά (ΑΚΟΑ) – συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ

Για το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης

Η κυβέρνηση Παπανδρέου έπεσε υπό την πίεση των λαϊκών κινητοποιήσεων σχεδόν μιας διετίας. Έπειτα από παζάρια που κράτησαν μία ολόκληρη εβδομάδα, το αστικό πολιτικό κατεστημένο συμφώνησε στο νέο πρωθυπουργό, έναν εκπρόσωπο των τραπεζών ο οποίος είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στην πολιτική που ασκήθηκε εις βάρος των λαϊκών τάξεων στην Ελλάδα και στην Ευρώπη τις δύο τελευταίες δεκαετίες. Η κυβέρνηση Παπαδήμου, που ορκίστηκε σήμερα, αναλαμβάνει να συνεχίσει όσα η κυβέρνηση Παπανδρέου απέτυχε να ολοκληρώσει: να μειώσει κι άλλο μισθούς και συντάξεις, να ξεπουλήσει ό,τι απέμεινε από τη δημόσια περιουσία, να καταργήσει και τα τελευταία ίχνη προστασίας της εργασίας. Όλα αυτά στο όνομα της μείωσης του δημόσιου χρέους, που κυβερνήσεις των ίδιων πολιτικών δυνάμεων, με την ίδια πολιτική, συσσώρευσαν.

Η κυβέρνηση Παπαδήμου σχηματίστηκε υπό την απροκάλυπτη πίεση της μεγάλης συμμαχίας Συντηρητικών και Σοσιαλδημοκρατών που κυβερνά την Ευρωπαϊκή Ένωση, υπό την πίεση των οίκων αξιολόγησης και των τραπεζικών ομίλων. Ο διορισμός της αποτελεί κραυγαλέα περιφρόνηση της αρχής της λαϊκής κυριαρχίας. Επιπλέον, μία εβδομάδα πριν από την επέτειο του Πολυτεχνείου σχηματίζεται κυβέρνηση με συμμετοχή της Ακροδεξιάς. Τριάντα οχτώ χρόνια μετά τον ξεσηκωμό εναντίον της Χούντας, η μισαλλοδοξία, ο εθνικισμός και ο ρατσισμός μπαίνουν και επίσημα στη διοίκηση του κράτους, οι εχθροί της δημοκρατίας συμμετέχουν στην κυβέρνηση.

Αυτή η κυβέρνηση θα έχει να αναμετρηθεί με την λαϊκή οργή. Εμείς, η ΑΚΟΑ, ο ΣΥΡΙΖΑ, η Αριστερά, θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να έχει και αυτή την τύχη της προηγούμενης.

 

                                                                                                      Γραφείο Τύπου

                                                                                                        11.11.2011

Advertisements

Σχολιάστε

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s