ΟΙ ΝΕΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ (27/10 έως 2/11/2011)

«Άλπεις» του Γιώργου Λάνθιμου: Μια από τις πιο σημαντικές ταινίες που προβλήθηκαν

φέτος στο Φεστιβάλ της Βενετίας η οποία κέρδισε το βραβείο σεναρίου. Μετά τον «Κυνόδοντα» ο Λάνθιμος με μια ακόμη ερμητική ταινία κερδίζει το στοίχημα. 

Μια νοσοκόμα, ένας τραυματιοφορέας, μια αθλήτρια ρυθμικής γυμναστικής και ο προπονητής της έχουν δημιουργήσει μια ομάδα. Αντικαθιστούν νεκρούς ανθρώπους. Προσλαμβάνονται από τους φίλους και τους συγγενείς των νεκρών. Η ομάδα ονομάζεται Άλπεις και ο αρχηγός της, ο τραυματιοφορέας, ονομάζεται Mont Blanc. Τα μέλη της ομάδας είναι υποχρεωμένα να λειτουργούν σύμφωνα με κάποιους κανόνες που έχει ορίσει ο αρχηγός. Η νοσοκόμα δεν υπακούει αυτούς τους κανόνες…

«Κάποτε στην Ανατολία» του Νουρί Μπιλγκέ Τζεϊλάν: Η ζωή σε μια μικρή πόλη, στην ενδοχώρα της Τουρκίας, είναι σαν ένα αέναο ταξίδι στη μέση των στεπών: Η διαρκής αίσθηση ότι κάτι καινούριο και διαφορετικό θα συμβεί ξαφνικά, και θα εμφανιστεί «πίσω από τον κάθε λόφο», στην οποιαδήποτε γωνιά της πόλης αυτής, και ταυτόχρονα αν και τόσο εσωτερικό και ίδιο με τα υπόλοιπα, θα δώσει ζωντάνια, θα καθυστερήσει ή και θα αλλάξει τους μονότονους ρυθμούς της καθημερινότητας των κατοίκων.
Ένας θάνατος, η αγωνία για την εξιχνίαση του εγκλήματος. Μια ομάδα ανδρών βρίσκεται επί ποδός, ώστε να ανακαλύψει το συντομότερο, ένα νεκρό πτώμα στις αχανείς στέπες της Ανατολής. Ο αστυνομικός, ο γιατρός, ο εισαγγελέας, ο δήμαρχος, και ο ύποπτος για το περιστατικό που βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση.

Ο μεγάλος τούρκος σκηνοθέτης σε μια ακόμη μεγάλη ταινία!

«Λούφα και παραλλαγή: Σειρήνες στη στεριά» του Νίκου Περράκη: Ο Νϊκος Περράκης συνεχίζει με τους ήρωες της προηγούμενης ταινίας «Σειρήνες στο Αιγαίο» να δίνουν ραντεβού στη στεριά. Ο Σταυρακομαθιακάκης αφληνει τον Ψηλορείτη και έρχεται στην Αθήνα. Εκεί  Παρλαβάντζας κι ο σεφ του, Παπαδάκης, αγωνίζονται να περισώσουν την αλυσίδα ανατολίτικων ταχυφαγείων Σεβνταλού. Ο Νάκος ποροσπαθεί να αφυπνίσει τους συμπολίτες του, ο εκλεγείς δημοτικός σύμβουλος Καλούρης αγωνίζεται να ομορφύνει την πόλη, ενώ ο Τζιμπιτζίδης προσπαθεί να ανεβάσει το ηθικό του υπουργικού συμβουλίου μέλος στο οποίο είναι η πρώην του.

Advertisements

Σχολιάστε

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s