ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Κλιμάκωση του αγώνα αποφάσισαν οι εργαζόμενοι

Μέσα σε αγωνιστικό κλίμα πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα η Γενική Συνέλευση των εργαζόμενων στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης (ΨΝΘ).

Ήταν μία από τις πιο ζωντανές και μεγάλες σε συμμετοχή εργαζομένων συνέλευση που έχει πραγματοποιηθεί η οποία μετά από ουσιαστική συζήτηση κατέληξε σε ψήφισμα το οποίο καλεί σε κλιμάκωση των αγώνων για την υπεράσπιση του δημόσιου αγαθού της υγείας.

Στο ψήφισμα γίνεται σκληρή κριτική στην κυβέρνηση του Μνημονίου και προβάλλεται η αναγκαιότητα για τη δημιουργία ενός παλλαϊκού μετώπου που θα ανατρέψει αυτήν την πολιτική. Για την αποφυγή του κοινωνικού εμφυλίου ανάμεσα σε κλάδους εργαζομένων, τον οποίο επιδιώκει η κυβέρνηση, οι εργαζόμενοι στο ΨΝΘ προτείνουν την αλληλέγγυα, συλλογική δράση όλων των εργαζόμενων.

Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης, και εν όψει της γενικής απεργίας που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη και Πέμπτη, το ΠΑΜΕ ζήτησε από τη συνέλευση να αποφασίσει τη συμμετοχή των εργαζόμενων του ΨΝΘ στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.Η πρόταση της προσκείμενης στο ΚΚΕ παράταξης καταψηφίστηκε και έτσι το σωματείο του ΨΝΘ πήρε μέρος στη διαδήλωση μαζί με τα υπόλοιπα σωματεία και συλλογικότητες.

Η απόφαση-ψήφισμα της συνέλευσης  

Ολόκληρο το κείμενο του ψηφίσματος είχει ως εξής:

«Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, εδώ και καιρό, η εργαζόμενη κοινωνία είναι αντιμέτωπη με το καθεστώς  χρεοκρατίας και κατοχής της χώρας μας. Ένα καθεστώς που άρχισε να οικοδομείται από την εποχή του μνημονίου. Για το λόγο αυτό προέκυψε η ανάγκη ενός αληθινού, παλλαϊκού μετώπου. Μέρα με τη μέρα, και αισθανόμαστε και καταλαβαίνουμε, ότι η αντιπαράθεση του κόσμου της εργασίας με ολόκληρο το σύστημα άσκησης της εξουσίας (τράπεζες, μνημόνιο, ευρωπαϊκή ένωση, κυβέρνηση κλπ.), γίνεται ολοένα πιο σκληρή κι αδυσώπητη.

Η ίδια η κατάσταση της οικονομίας και της κοινωνίας, η φτώχεια, η ανεργία, η ανέχεια είναι που πυροδοτεί αυτή την αντιπαράθεση. Βιώνουμε μια κατάσταση γενικευμένης κρίσης από την οποία δε μπορεί να υπάρξει άλλη διέξοδος από την ανατροπή του κυρίαρχου πολιτικού συστήματος. Ή αυτοί ή εμείς. Πρέπει να οργανωθούμε άμεσα για να αποτρέψουμε τις πολιτικές που επιβάλλουν στο χώρο της υγείας και αλλού. Πρέπει πάση θυσία να αποτραπεί ο κοινωνικός εμφύλιος που θα πυροδοτήσει η γενίκευση της ανέχειας. Να μην ξεχνάμε τη στοχοποίηση από το καθεστώς των μεταναστών, των ταξιτζήδων, των φορτηγατζήδων, των εργαζόμενων στην καθαριότητα, των δημοσίων υπαλλήλων, των συνταξιούχων και τελικά όλου του κόσμου της εργασίας.

Γι’ αυτό, προτείνουμε, διεκδικούμε κι αγωνιζόμαστε:

·        Εδώ και τώρα ανατροπή της κυβέρνησης και του κυρίαρχου πολιτικού συστήματος της χώρας

·        Όχι στο Δ.Ν.Τ, στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στο μνημόνιο

·        Όχι στα φοροχαράτσια

·        Δουλειά για όλους

·        Όχι στις απολύσεις σε όλους τους εργασιακούς χώρους, ιδιωτικό και δημόσιο

·        Όχι στις απολύσεις-εφεδρείες και στο Ψ.Ν.Θ και παντού

·        Αποκλειστικά δημόσιο, δωρεάν και υψηλής ποιότητας σύστημα Υγείας για όλο το λαό

·        Ελάχιστος κατώτερος μισθός (καθαρές αποδοχές) για όλους τους εργαζόμενους και στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα 1400 ευρώ

·        Όχι στο 5ευρω.

Προχωράμε σε καταλήψεις διαρκείας, όπου κάθε φορά κρίνεται απαραίτητο.  Σε τούτη την περίοδο θεωρούμε απαραίτητο να προχωρήσουμε σε εκείνη την κλιμάκωση κινητοποιήσεων που θα επιτρέπει στο λαό της χώρας να λαμβάνει υπηρεσίες υγείας χωρίς να πληρώνει.

Συμμετέχουμε στη 48ωρη απεργία

Η ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΓΑΘΟ

ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ»

                                                                   Η ΕΠΟΧΗ 23 Οκτωβρίου 2011

Σχολιάστε

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s